Șantierele, neafectate de restricțiile de circulație

Săptămâna trecută au fost introduse restricții de circulație pe timp de zi din cauza temperaturilor extreme. Sub incidența acestora intrau camioanele cu masa mai mare de 7,5 tone. Circulația acestora la temperaturi de peste 40 de grade la umbră duce la deformarea drumurilor, astfel că timp de câteva zile mașinile de mare tonaj nu au avut voie să părăsească parcarea de la prânz și până la ora 20:00.

Astăzi s-au ridicat măsurile, cel puțin deocamdată, însă nu este exclus să fie reintroduse dacă meteorologii vor emite noi avertizări. Șantierele au avut cel mai mult de suferit în urma deciziei autorităților. Totuși, s-a obținut o dispensă pentru cei care aveau lucrări în desfășurare.

Prefectul de Gorj spune că a reușit să obțină o derogare de la autorități prin care constructorii de la Varianta ocolitoare să își poată continua treabă, mai ales în condițiile în care lucrările deja sunt întârziate.

La ultima vizită efectuată de reprezentantul Guvernului în teritoriu, lucrările nu aveau tocmai „un ritm alert”. Societatea a avut ca scuză imposibilitatea aducerii materialelor necesare din pricina restricțiilor de circulație. Acum că acestea au fost eliminate și chiar s-a primit și dispensa, constructorii nu mai pot apela la niciun pretext.

Șantierul de pe varianta ocolitoare este amplu criticat atât de oficialități cât și de localnici. Problemele nu au încetat încă de când proiectul a fost pus în execuție pentru prima dată, în anul 2014.