SliderSocialUltima ora

Acțiuni în domeniul silvic și piscicol

Ziua de 28 iulie a fost plină pentru polițiștii de ordine publică. Aceștia au acționat pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. Totodată, oamenii legii au acționat și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul piscicol.

Peste 100 de autovehicule au fost verificate în trafic pentru depistarea ilegalităților. Tot în acest sens au fost controlate și 4 depozite de material lemnos și legitimate 173 de persoane.

În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 13.000 lei. Dintre acestea, 5 sancțiuni au fost date  pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Mai mult, a fost dispusă și măsura confiscării a aproximativ 21 mc cherestea, în valoare de 13.000  lei.

Cu ocazia controalelor efectuate polițiștii au constatat și trei infracțiuni. Două dintre ele au fost săvârșite la regimul rutier, fiind reținut și   un permis de conducere, dar și un certificat de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare, în vederea diminuării fenomenului infracțional și contravențional în domeniul silvic și piscicol.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi  Gorj și a specialiștilor din domeniul silvic.

Articole similare

Back to top button