Încă un urs salvat din laț

Operațiunea ursul: scena Turcinești. La mai puțin de o lună de la evenimentul de la Crasna unde un urs de circa 400 de kg a fost salvat dintr-un laț, autoritățile au intervenit pentru eliberarea unui alt urs, dar mai mic. Animalul a fost prins tot într-un laț, pe fondul cinegetic din satul Horezu, comuna Turcinești.

Cel care a alertat echipajele de intervenție a fost un localnic. La fața locului au intervenit atât membrii de la Garda de Mediu, Direcția Silvică și Agenția pentru Protecția Mediului, cât și autoritățile locale. Jandarmii au blocat accesul oamenilor și au asigurat perimetrul. Aceștia fac apel la cetățeni ca în astfel de cazuri să își păstreze calmul și să anunțe autoritățile.

Inspectorii DSVSA Gorj au intervenit și ei împreună cu un medic veterinar autorizat pentru a deține armele necesare tranchilizării animalelor sălbatice. Animalul nu avea aceeași dimensiune impresionantă precum cel de la Crasna, medicii apreciind că ar avea aproximativ 2 ani și 150-200 de kilograme. Operațiunea a implicat riscuri, dar viața oamenilor nu a fost pusă în pericol.

Relocarea animalului s-a încheiat cu succes, iar transportul s-a efectuat în condiții de maximă siguranță.  Poliția a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, iar în cauză se continuă cercetările pentru identificarea celui care a amplasat capcana.