SliderSocialUltima ora

Nevoie de încă o rectificare, în noiembrie

Toată lumea așteaptă rectificarea bugetară din august-septembrie, dar Consiliul Județean se gândește la cea din noiembrie. Cosmin Popescu spune că ar mai fi nevoie de încă o rectificare pe lângă cea programată deja, pentru că fondurile sunt insuficiente. Problema principală o reprezintă, la fel ca și în trecut, banii pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Campania electorală internă din Partidul Național Liberal ar fi un bun motiv pentru ca rectificarea anunțată să fie una pozitivă. Totuși, Președintele Conisliului Județean spune că fondurile alocate nu vor fi suficiente pentru a acoperi necesarul până la sfârșitul anului. Defiența se înregistrează în special la funcționarea DGASPC-urilor din aproape toată țara. Mai mult, Conisliul Județean speră să fie asigurate resursele necesare pentru PNDL II. Despre alte proiecte, nu se poate pune încă problema.

Pentru DGASPC Gorj sunt asigurate în prezent fonduri până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru. Ce se va întâmpla cu ultima parte a anului încă nu se știe, iar speranța stă într-o altă rectificare, probabil în luna noiembrie.

Deocamdată nu s-a stabilit o sumă necesară pentru județul Gorj. Cosmin Popescu spune că la jumătatea lunii august va avea o situație clară, depinzând atât de taxele și impozitele încasate de către primăriile din județ, cât și de banii rămași la sfârșitul lunii iulie.

Articole similare

Back to top button