Zeci de permise reținute în 3 zile

 În perioada 23-25 iulie, polițiștii rutieri au acţionat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența alcoolului.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 430 de sancțiuni contravenționale, din care 355 conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Au fost aplicate 146 de amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru depășire neregulamentară. 5 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 194 pentru alte abateri. Doi dintre cei 5 conduceau cu alcoolemii semnificative, ambii din comuna Runcu. Unul dintre ei  are 26 de ani. Rezultatul etilotestului în cazul lui a fost de 0,98mg/l alcool pur în aerul expirat. Celălalt are 41 de ani și conducea cu 0,78 la mie. Ambii au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge și stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, au fost reținute 83 de permise de conducere, din care 64 pentru depășirea regimului legal de viteză pe un anumit tronson de drum și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Ați 3 conducători auto au fost suprinși la volan deși nu dețineau acest drept. Un bărbat de 42 de ani din Târgu Jiu are acum dosar penal după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Un alt bărbat, de 38 de ani din Bălești are acum dosar penal pentru aceeași faptă. Oamenii legii l-au tras pe dreapta pe drumul comunal din localitatea de domiciliu, iar alături de el, este cercetată și o femeie de 33 de ani, care i-a încredințat autoturismul.

Tot fără drept a fost depistat și un tânăr de 20 de ani din Brănești. Acesta a avea permis de conducere, dar era suspendat așa că oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană având acest drept suspendat.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, polițiștii au avut în vedere identificarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier, care,  prin încălcarea normelor rutiere, creează riscuri pentru siguranţa tuturor categoriilor de participanţi la trafic.