SliderSocialUltima ora

Haine „de firmă” de peste 120 000 de lei confiscate

Hainele „de firmă” sunt văzute peste tot pe stradă, iar unele articole costă în magazinele de profil chiar și mii de euro. Dacă ar fi să ne raportăm la garderoba unor persoane, ne-am da seama că nivelul de trai în România chiar este unul ridicat. Totuși, nu toate articolele vestimentare sunt și originale. „Falsurile” se găsesc peste tot în online și se pare că și în magazine, chiar dacă vânzarea lor este ilegală. Dacă un comerciant este depistat cu marfă „falsă” riscă dosar penal.

Asta a pățit și o tânără de 29 de ani  din Târgu Jiu. Polițiștii au descins la magazinul acesteia și au găsit sute de articole „de firmă”. Mai exact, aproape 700 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte dar și accesorii purtau însemne și denumiri ale mai multor mărci protejate, fără a deține acordul titularilor acestora.

Valoarea totală a hainelor expuse se ridică la aproape 1,2 miliarde de lei vechi.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o  marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Articole similare

Back to top button