SliderSocialUltima ora

Vara se numără … accidentele

Sezonul estival aduce un val de accidente pe drumurile din România. Cele din Gorj nu fac excepție, mai ales că și aici au început să apară turiști tot mai des. Din păcate însă, unii dintre ei se aleg cu un concediu stricat din pricina evenimentelor rutiere. Sfârșitul săptămânii a fost plin de accidente  pe principalele șosele din Gorj.

Două dintre ele s-au petrecut aproape în același timp la o distanță de aproximativ un kilometru unul față de celălalt. La Scoarța, pe drumul național, un turist din Republica Moldova și unul din Ungaria s-au ciocnit frontal cu motocicletele după ce primul a încercat să facă o depășire.

Vinovatul are 21 de ani, iar cetățeanul maghiar 54. În urma impactului, amândoi au ajuns la spital, împreună cu o femeie care se afla pasager pe una din motociclete. Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

ISU Gorj a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma dotata si cu echipamente pentru descarcerare, întrucât una dintre motociclete a luat foc imediat după impact.  Echipajele au fost apoi redirecționate catre un alt accident produs la aproximativ un kilometru distanta.

De aceasta dată un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șant. În  urma evenimentului au rezultat 3 victime: două femei și un bărbat. Persoanele nu erau încarcerate. Toți erau constienți și  li s-a acordat primul ajutor calificat la fața locului. Ulterior victimele au fost transportate la spitalul din Tg-Jiu.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că un tânăr de 25 de ani, din municipiul Alba Iulia, în timp ce conducea din direcția municipiului Râmnicu Vâlcea către Târgu-Jiu, a intrat în depășirea unui autoturism, iar în timpul manevrei de depășire, un alt șofer, de 21 de ani, din orașul Bumbești-Jiu, care circula în fața sa, a inițiat la rândul său manevra de depășire. În acel moment cele două autovehicule s-au izbit și au ajuns în afara carosabilului.

În ambele cauze s-au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Un alt accident s-a produs seara, pe drumul din Vlăduleni. Șoferul, tot turist, din comuna Chiajna, județul Ilfov. Tânărul în vârstă de 19 ani a pătruns pe contrasens și a lovit un cap de pod. Ulterior, a acroșat un autoturism care se afla parcat.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto și a altor doi pasageri de 17 și 18 ani, din orașul Rovinari, fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Articole similare

Back to top button