SliderSocialUltima ora

Sezon de foc pentru Salvamont Gorj

Dacă iarna salvamontiștii intervin  frecvent pe pârtii, se pare că nici vara nu se odihnesc. Din dorința de a scăpa de temperaturile extreme dar și de aglomerația din orașe, turiștii se aventurează pe munte, iar unii dintre ei întâmpină evenimente nefericite. Este și cazul unei femei care se afla pe un traseu de via feratta în zona Săritoarea ursului la cca 200 m înălțime.

Salvamontiștii au ajuns la locul evenimentului, au acordat primul ajutor medical, victima prezentând o fractură  deschisă de femur. Salvatorii au stabilizat persoana accidentată și au stabilit traiectoria de coborâre a tărgii.  Ulterior, femeia a fost predată unui echipaj medical și transportată de urgență la spital.

Salvamontiștii sunt mereu la datorie, chiar și în timpul săptămânii, când muntele nu este atât de aglomerat.  Luna august este vârful sezonului pentru tursimul montan, astfel că s-a făcut revizia tuturor traseelor, cu accent pe zonele frecventate de turiști cu mai puțină experiență.

La Târgu Jiu se lucrează în două schimburi, iar cel de-al treilea este în gardă, de acasă. La Rânca se lucreaă la foc continuu, iar fiecare bază are câte o ambulanță de intervenție în teren montan, pentru ca salvatorii să intervină într-un termen cât mai scurt.  Salvamont Gorj menține în continuare un efectiv mărit mai ales în zonele de chei, precum Baia de Fier, Polovragi, Runcu, dar și Transalpina. Aici în general turiștii se aventureză în zona Pasul Urdele, iar de acolo pleacă înspre Lacul Gâlcescu și Vârful Parângu Mare.

Articole similare

Back to top button