SliderSocialUltima ora

La volan, după ce au băut bine

Temperaturile extreme îi determină pe mulți cetățeni să se răcorească prin consumul de băuturi alcoolice. Fie că vorbim despre bere sau vin, consumul crește semnificativ în sezonul estival și odată cu el și numărul dosarelor penale întocmite de polițiști șoferilor care se urcă la volan după „un pahar”.

O știu cel mai bine 5 bărbați care au fost surprinși în acest weekend conducând cu alcoolemii cuprinse între 0,42 și 0,78 la mie pe drumurile din Gorj. Unul dintre ei s-a și răsturnat cu mațina pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a lovit mașina din fața sa, ce se deplasa în aceeași direcție de mers. Din fericire au rezultat doar pagube materiale, însă șoferii au întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. Șoferul vinovat avea 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe același bulevard a fost depistat un alt bărbat, de 31 de ani, cu aceeași alcoolemie. „Cea mai mică alcoolmie” din acest weekend a fost depistată la un șofer din Logrești care avea 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, un șofer din Câlnic a fost tras pe drapta și testat de oamenii legii. Pe lângă faptul că a rezultat o concentrație de 0,78 la mie, se pare că acesta nici nu poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Într-o situație similară s-a aflat și un bărbat de 33 de ani din Vâlcea. Acesta conducea pe drumul județean din Polovragi, fără a deține permis de conducere și după ce a băut câteva pahare. 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost rezultatul etilotestului. Atât el, cât și ceilalți șoferi băuți au fost transportați la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului, respectiv conducerea unui autoturism, pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere.

Articole similare

Back to top button