SliderSocialUltima ora

Podul Lainici, gata în 2022?!

Podul de la Lainici, lucrarea care s-a lăsat așteptată, se pare că ar putea fi finalizată la timp. Asta spre deosebire de celelalte „proiecte celebre” precum Centura municipiului sau Calea Eroilor care mai mult „bat pasul pe loc”. Investiția a avut parte de o reproiectare. Podul va avea o lungime de 75 de metri, iar în plus, a fost realizat un nou contract ce prevede unele lucrări neprinse în actele inițiale.

S-a început turnarea primului picior al podului, cel dinspre municipiul Petroșani, iar în următoarele săptămâni urmează cel dinspre Târgu Jiu.  Prefectul de Gorj spune că este convins că termenele contractuale vor fi respectate, atât în ceea ce privește Podul, cât și parcarea din zona Mânăstrii Lainici.

Actul adițional la contractul semnat cuprinde un nou termen de finalizare a lucrărilor. Constructorii trebuie acum să capteze torenți de pietre ce curd de pe versant, iar podul care inițial trebuia să fie perpendicular pe albia Jiului va fi construit oblic.

Podul și parcarea de la Lainici ar fi trebuit să fie gata în luna octombrie, conform termenelor inițiale. Despre proiect se vorbește de aproape un deceniu.

 

 

Articole similare

Back to top button