PoliticaSliderSocialUltima ora

Manta, semnal de alarmă pentru UATAA

Banii pentru UATAA sunt o problema tot mai mare in municipiul Motru. Dupa ce primarul Cosmin Morega s-a plans de nenumărate ori, acum a venit randul deputatului Claudiu Manta sa traga un semnal de alarma. Acesta spune ca situatia este critica la Motru. Uzina de Agent Termic are de platit certificatele de carbon pentru care bugetul local este insuficient. Guvernul social-democrat ar fi alocat in trecut sumele necesare, chiar daca primarul de atunci era liberal. Se pare ca acum Executivul face nota discordanta, sau cel putin asa declara deputatul PSD.

Parlamentarii ar fi făcut interpelări la Minister pentru această problemă, însă nu ar fi primit răspuns.

Aproximativ 5000 de locuinte si majoritatea institutiilor publice depind de UATAA. Manta spune ca in viitorul apropiat acestea ar putea ramane atat fara caldura cat si fara apa calda.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă ar avea nevoie de aproape 10 milioane de lei pentru a funcționa. Societatea care asigură apa caldă și căldura în tot municipiul Motru nu a achitat certificatele de CO2 pentru poluarea produsă anul trecut și riscă o amendă uriașă.

Articole similare

Back to top button