PoliticaSliderUltima ora

Ce se schimbă după alegerile PNL?

Septembrie 2021. Ziua 25. Apogeul luptei dintre un fost și un actual premier în interiorul partidului din care fac parte. Florin Cîțu amenință scaunul lui Ludovic Orban, de care cel din urmă ține cu dinții. Până în septembrie vor avea loc alegeri în toate filialele liberalilor, iar mai apoi acestea își vor trimite delegațiile la marele eveniment de la București.

PNL Gorj a anunțat deja că îl susține pe actualul Premier, în ciuda faptului că unii membrii induc o altfel de viziune. Senatorul Ion Iordache este cel care „s-a pozat” mereu alături de Ludovic Orban, și chiar la Conferința județeană a stat lângă actualul președinte PNL. Totuși, senatorul declară că doar „își respectă președintele” și este datoria lui să fie alături de acesta de câte ori vine în Gorj.

De când este Iordache senator, Orban a venit în Gorj doar de două ori: la campania electorală de la Bumbești Pițic și la alegerile PNL Gorj.

Totuși, rămâne întrebarea „ce se va schimba după data de 25 septembrie?”. Părerile sunt bineînțeles împărțite.  Ludovic Orban spune că echipa care va fi aleasă este nevoită să își atingă obiectivele pe care și le asumă în fața Congresului.

În tabăra adversă, susținătorii lui Florin Câțu spun că se va schimba modul de a face politică. Gheorghe Pecingină spune că PNL Gorj va rămâne alături de premier în  lupta din toamnă, chiar dacă există membri care au o altă poziție. Controversele au dus la ideea că PNL Gorj a fost împărțit în două tabere, însă Pecingină spune că a fost „cel mult ciobit”

Până acum și-au anunțat candidatura doar Florin Cîțu și Ludovic Orban, iar de atunci au fost aruncate în spațiul public o serie de zvonuri și atacuri între cei doi potențiali conducători ai Partidului Național Liberal.

Articole similare

Back to top button