SliderSocialUltima ora

Bar închis 30 de zile!

După ce a stat închis în toată perioada pandemiei, un bar din Gorj este nevoit să pună din nou lacătul pe ușă, cel puțin pentru următoarele 30 de zile. Inspectorii DSVSA Gorj i-au suspendat activitatea după ce au găsit mai multe nereguli legate de igiena locației. Autoritățile au stabilit în  urma controlului că spațiul nu este corespunzător  din punct de vedere igienico-sanitar și se impune o igienizare generală a spațiilor și a echipamentelor înainte de reluarea activității.

Controalele de săptămâna trecută s-au lăsat și cu amenzi. Totuși, valoarea acestora nu a mai fost la fel de mare ca în alte dăți.

Un comerciant a fost amendat cu 1200 de lei pentru comercializarea de fructe și legume proaspete dintr-un spațiu neigienizat. Mai exact, omul vindea produsele direct din portbagajul mașinii, cum în general, se practică în sezonul estival, mai ales în mediul rural. Mai mult, comerciantul nici nu deținea echipament adecvat sau documente care să certifice controlul stării de sănătate.

O altă amendă a fost aplicată de această dată unui medic veterinar. 2400 de lei trebuie să plătească acum acesta pentru că nu a realizat la termen acțiunile sanitare-veterinare prevăzute în Planul cifric al Programului de Supraveghere pentru anul 2021.

În total, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a efectuat 114 controale săptămâna trecută. Acestea au constat atât în inspecții planificate în scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare și a răspândirii pestei porcine africane și a altor boli, cât și controale tematice în domeniul vending, pentru automatele de vânzare a produselor alimentare, cu excepția celor care comercializează lapte crud.

Controalele vor continua și în perioada următoare. Sezonul estival este unul în care se intensifică verificările autorităților, consumatorii fiind expuși mai des pericolelor alimentare.

Articole similare

Back to top button