SliderSocialUltima ora

Sute de profesori se luptă pe 15 posturi

Peste mai puțin de două săptămâni începe proba de foc pentru cadrele didactice din județul Gorj. Pe 21 iulie se organizează la nivel național Examenul de Titluarizare. Mii de candidați și-au depus dosarele în toată România, iar peste 550 dintre ei sunt numai din Gorj. Problema principală este că doar 15 posturi sunt titularizabile în județ, iar concurența este acerbă.

Totuși, cei care nu reușesc să se titularizeze pot preda ca suplinitori. Școlile în care își vor desfășura activitatea vor fi alese în ședință publică, însă în ordinea rezultatelor pe care profesorii le obțin la examen.

Titularizarea este un concurs de angajare în învățământ. Candidații care vor obține o medie peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată, iar cei care iau media peste 5, se pot angaja pe perioadă determinată, doar dacă există posturi disponibile scoase la concurs.

Pe 21 iulie se va desfășura proba scrisă, iar rezultatele inițiale vor fi afișate pe 27. Pe 3 august vor fi comunicate rezultatele finale, iar a doua zi se va face repartizarea cadrelor didactice angajate. Pe 5 august se va desfășura ședința publică în care candidații vor afla la ce catedră vor preda în cursul următorului an școlar.

Săptămâna aceasta are loc examenul de definitivat, unde peste 70 de profesori și-au depus dosarele. Au fost înființate 3 centre de examinare pentru proba scrisă , iar lucările vor fi corectate în alt județ. Definitivatul este primul grad didactic pe care profesorii îl obțin în învățământul preuniversitar.

 

Articole similare

Back to top button