ActualitateSliderSocialUltima ora

500 de amenzi aplicate și 80 de permise reținute

De pe 2 iulie până pe 4 iulie, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier și ai subniățiilor de poliție au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, verificarea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, identificarea autovehiculelor a căror înmatriculare a fost suspendată ca urmare a expirării sau, după caz, a anulării inspecției tehnice periodice, dar și verificarea plăcuțelor de înmatriculare sau de înregistrare.

În urma verificărilor efectuate de autorități, au fost aplicae 476 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 267.000 de lei, dintre acestea 186 au fost pentru nerespectarea regimului legal de vitză, 11 pentru lipsa ITP-ului și 278 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 82 de permise de conducere, dintre care, 40 pentru depășirea limitei de viteză pe un anumit tronson de drum, dar și retrase 24 de certificate de înmatriculare.

Cu această acțiune a autorităților, s-a reușit identificarea și sancționarea participanților la traficul rutier, care prin încălcarea legilor, creează riscuri  privind siguranța tuturor categoriilor de participanți în traficul rutier.

De asemenea, autoritățile nu se vor opri aici, iar în funcție de evoluția situației operative, acțiunea va continua.

Articole similare

Back to top button