ActualitateSliderSocialUltima ora

Sute de locuri de muncă neocupate în Gorj

Gorjul nu este fruntaș la ocuparea forței de muncă, însă nu numai din pricina activității economice scăzute. Deși mulți se plâng că nu au unde să lucreze, sute de locuri de muncă stau neocupate, iar angajatorii încearcă să găsească personal, fie calificat, fie necalificat.  De multe ori, posturile rămân neocupate chiar și luni întregi.

Pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj există în jur de 200 de angajatori care caută personal. Aproape 500 de job-uri sunt disponibile la această oră, iar domeniile sunt variate. Se caută atât lucrători cu studii liceale sau gimnaziale, cât și universitare.

Cele mai multe posturi sunt disponibile la nivelul unei multinaționale ce își desfășoară activitatea în municipiul Târgu Jiu. Peste 30 de oameni sunt căutați în domeniul relațiilor cu clienții, iar compania cu pricina are mai mereu job-uri disponibile.

Și HoReCa începe să  își revină după pandemia ce a lovit-o crunt. Operatorii economici au nevoie atât de bucătari și ospătari, cât și de îngrijitori spații ori tehnolog alimentație publică.

Cei mai căutați par a fi lucrătorii gestionari și muncitorii în construcții, fie zidari sau zugravi, fie pentru demolarea clădirilor.

Nici cei care au terminat o facultate nu sunt lăsați de o parte. În Gorj se angajează consilieri juridici, contabili și chiar medici veterinari, însă cea mai mare nevoie se pare că ar fi de ingineri.

Conducerea AJOFM Gorj spune că printre cauzele pentru care locurile de muncă rămân neocupate se numără atât reticența în ceea ce privește mobilitatea de acasă la serviciu, dar și nemulțumirea unor oameni cu privire la salarizare ori preferința celebrului ajutor social.

Pe site-urile de profil sunt postate și anunțuri de muncă „la distanță”, mai ales că  pandemia i-a trimis pe mulți în telemuncă, iar companiile au realiazat că afacerea merge bine și în acest fel.

Cu toată piața disponibilă și în ciuda eforturilor depuse atât de angajatori cât și de AJOFM  Gorj pentru a încadra cetățenii într-un loc de muncă, unii oameni aleg să se plângă că statul nu le oferă nimic, ori că „nu au unde să lucreze”. Însă cea din urmă nu este valabilă întrucât există posturi disponibile pe toate gusturile. Acolo unde personalul nu are calificare, AJOFM organizează gratuit cursuri. Important este ca populația să și vrea să participe la ele.

Articole similare

Back to top button