ActualitateSliderSocial

Val de căldură în Gorj

Metorologii au anunțat că urmează un val de căldură și disconfort termic pe teritoriul județului nostru, în intervalul de timp 7-11 iulie.

În Gorj, mercurul va urca în termometre în perioada menționată până la 34 de grade. Autoritățile fac apel la populație să se protejeze de ccăldura exagerată anunțată în următoarele zile.

De asemenea, cetățenii sunt rugați în aceste momente critice de caniculă să consume zilnic lichide, cel puțin 2 litri, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Este necesar un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute, iar alimentaţia trebuie să fie una uşoară, să conţină alimente proaspete, fără prea multe calorii.

Specialiștii recomandă carnea slabă preparată la grătar, lactatele, cerealele precum şi cât mai multe fructe şi legume care, prin apa, sărurile minerale şi vitaminele pe care le conţin , asigură în mod constant hidratarea organismului.

Mai mult, cetățenilor li se cere să evite sau măcar să limiteze consumul de grăsimi şi dulciuri concentrate, să încerce să stea cât mai mult în locuri răcoroase, cu umbră, să evite ieşirile şi activitatea fizică între orele 11-18 și le este indicat ca plimbările să le facă dimineaţa şi seara.

 

Articole similare

Back to top button