SliderSocialUltima ora

30 de grade la Târgu Jiu: arteziene oprite

O bucurie pentru copii și nu numai, fântânile arteziene din centrul muncipiului răcoreau atmosfera în zilele toride de vară. De ceva timp însă unele dintre ele nu mai funcționează iar cetățenii dau vina pe autorități. Unele dintre ele au fost recondiționate, însă degeaba. Niciun mililitru de apă nu a curs acolo în perioada caniculară.

Am mers în parcul din fața Spitalului Județean de Urgență, poate avem mai mult noroc. Din păcate, nici aici fântâna arteziană nu funcționează, iar oamenii se răcoresc la umbra copacilor, fluturând din evantaie. Mai mult, și iarba a crescut printre pavele, iar întregul ansamblu stă să cadă. Totuși, în zonă autoritățile au promis construirea unei parcări, așadar ar putea fi înțeleasă lipsa de interes. Doar câteva petece de apă murdară  reamintesc de faptul că aici, cândva, curgea apă.

În zona de promenadă a muncipiului Târgu Jiu funcționează doar câteva fântâni.  Atracția principală însă era jetul de apă ce ieșea din pământ. Altădată copiii își consumau energia în jurul artezienei, iar părinții îi supravegheau de la umbră. Azi, și porumbeii caută apă, iar trecătorii sunt nemulțumiți de atitudinea autorităților.

Nici în Parcul Tudor Vladimirescu lucrurile nu stau mai bine. În an bicentenar, când punctul principal al unor evenimente ar fi putut fi zona din jurul statuii eroului, fântâna arteziană nu a fost nici măcar curățată. A fost totuși „împodobită”  de niște cetățeni cu „spirit artistic” și un spray cu vopsea în mână. Unul dintre ei a și ținut să se semneze cu haștagul „Dănuț”

În zona Parângu situația este similară. Unele arteziene funcționează, altele nu, în ciuda faptului că au fost revopsite.

Se anunță din nou caniculă în Târgu Jiu, însă oamenii trebuie să găsească alte metode de a se răcori, întrucât unele dintre cele clasice … nu mai funcționează.

Articole similare

Back to top button