SliderSocialUltima ora

Evaluarea Națională: Proba la matematică

Evaluarea Națională 2021s-a încheiat astăzi. Elevii de care au absolvit clasa a VIII-a au susținut astăzi proba la matematică. Subiectele au fost foarte asemănătoare celor date la simularea examenului national.

Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2021 au conținut, în premieră, cerințe concepute după modelul testelor PISA.

La subiectul I, au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns correct. Pentru fiecare rezolvare corectă elevii primeau câte 5 puncte, iar la subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, sub formă de itemi tip grilă, cu un singur răspuns corect, notate cu câte 5 puncte fiecare.

Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 2.166 din Gorj, s-au înscris la Evaluare Naţională 2021.

Unii elevi susțin că subiectele au fost mai ușoare chiar și decât la Limba și literatura română.

Emoțiile nu au mai fost aceleași ca și la prima probă, îar părinții nu i-au mai așteptat la ieșire pe cei mici. Totuși, colegii s-au întâlnit în fața școlii și au schimbat între ei opinii și rezultate  la exerciții.

Inspectorii școlari au mers prin unitățile de învățământ din Gorj pentru a se asigura că nu există probleme, iar proba la matematică decurge conform planurilor.

Primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Națională 2021 vor fi publicate în 29 iunie. După evaluarea contestațiilor, afișarea rezultatelor finale este programată pentru 4 iulie.

Articole similare

Back to top button