ActualitateSliderSocial

Când se va redeschide groapa de gunoi

De săptămâna viitoare ar putea dispărea mirosul emanat de gunoaiele de la depozitul ecologic din Târgu Jiu, iar în cel mai scurt timp groapa de gunoi va putea fi deschisă.

După atâta timp în care locuitorii s-au confruntat cu acest ”coșmar olfactiv”, problema va putea fi remediată.

Societatea care administrează groapa de gunoi promite să se încadreze în termenele impuse de instituțiile de control și să termine investiția care ar scăpa târgujienii care locuiesc în apropiere de mirosul insuportabil.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj, spune că în prezent lucrarea se află în faza terminal și asta pentru că a fost deja montată instalația care captează gazele.

După cum bine știm, în cei doi munți de gunoaie există niște butoaie înfipte care nu reprezintă altceva decât niște biofiltre care ar trebui să capteze gazele degajate de munții de gunoaie și acel miros va trebui canalizat prin intermediul unei conducte la o faclă.

Deoarece gazele se ard la o temperatură destul de înaltă, peste 1.700 de grade trebuie un oțel special, cu tot felul de aparaturi. Se așteaptă avizul Comisiei care va verifica dacă operatorul care s-a ocupat de lucrare a gestionat corespunzător situația.

Acesta mai spune că mirosul va dispărea în totalitate după ce lucrarea va fi finalizată în totalitate.

Săptămâna viitoare prefectul crede că lucrările vor fi finalizate.

Groapa de gunoi din Târgu Jiu a fost închisă pentru șase luni, perioadă pentru care a fost suspendată autorizația de mediu.

Articole similare

Back to top button