SliderSocialUltima ora

Amendă uriașă pentru câini nemicrocipați

Conform legislației în vigoare, toate animalele deținute de o persoană trebuie identificate prin mijloace specifice. Fie că vorbim despre crotalierea animalelor de fermă și nu numai, fie de microciparea câinilor și a cailor, nu se face excepție pentru nicio specie prevăzută în actele normative.

Se pare însă că nu totți cetățenii au înțeles acest lucru, iar un târgujian a și fost amendat pentru încălcarea prevederilor. Sancțiunea usturătoare se ridică la 10 000 de lei și a fost dată în urma unor reclamații ale vecinilor și la propunerea Poliției Animalelor.

Cetățeanul din Târgu Jiu deținea 4 câini neînregistrați, cărora le „dădea drumul” la plimbare, nesupravegheați. Vecinii deranjați probabil de atitudinea proprietarului s-au pus pe reclamații, iar autoritățile competente au venit în control.

Conducerea DSVSA Gorj spune că patrupedele erau întreținute, iar proprietarul nu a fost recalcitrant la aflarea sancțiunii. Acesta a fost chemat la sediul instituției și a promis că va face tot posibilul să intre în legalitate și să rezolve problemele cu animalele din gospodărie.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a aplicat și alte amenzi săptămâna trecută. 6000 de lei a primit conducătorul unui mijloc auto pentru transportul  animalelor vii cu un mijloc neautorizat sanitar-veterinar. Și o cantină a fost verificată de inspectori, iar în urma controlului s-a ales cu o sacțiune de 1200 de lei pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare și neinformarea consumatorilor cu privire la ingredientele cu potențial alergen.

 

Articole similare

Back to top button