ActualitateSliderSocial

Sistem modern de iluminat public, la Târgu Jiu!

Municipiul Târgu Jiu va beneficia în curând de un sistem modern de iluminat public stradal, care va reduce consumul de energie și va crește nivelul de siguranță și confort a cetățenilor.

Este declarația făcută de Marcel Romanescu, edilul orașului, care spune că reabilitarea integrală a sistemului actual va costa 5 milioane de euro și va include, printre altele, înlocuirea și suplimentarea corpurilor de iluminat și implementarea unui sistem de telegestiune care va asigura controlul si monitorizarea individuală a fiecărui aparat.

Romanescu explică și faptul că telegestiunea are un rol foarte important deoarece fiecare corp de iluminat va putea fi pornit/oprit sau să i se regleze intensitatea luminoasă atât în mod automat, conform unor programe prestabilite și / sau a unor senzori, cât și în mod manual.

De asemenea, sistemul de telegestiune va permite reglarea fluxului luminos pe grupuri de corpuri de iluminat (spre exemplu pe străzi sau zone).

Se dorește astfel,  realizarea unui sistem de iluminat coerent (funcțional, eficient și estetic) la scara întregului oraș, limitarea impactului asupra mediului, reabilitarea integrală a sistemului de iluminat public stradal, reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră, cresterea nivelului de siguranță și confort a cetățenilor, reducerea puterii instalate a iluminatului public stradal, urmărindu-se ca prin sistemul de telegestiune să fie reglată puterea maxim simultan absorbită și reducerea consumului anual de energie electrică.

 

Articole similare

Back to top button