ActualitateSliderSocial

”Copiii sunt mințiți de acest Guvern!”

Florin Cîțu, premierul României, nu va mai majora alocațiile până în 2022.

Este declarația făcută de acesta după ce, anul trecut, promisese o creștere a alocațiilor copiilor de la data de 1 iulie, fiind vorba despre o majorare cu 20%.

Faptul că Florin Cîțu a decis înghețarea creșterii alocațiilor copiilor până anul viitor a creat o serie de nemulțumiri și revolte în rândul celorlalți parlamentari.

Așadar, astăzi, deputatul de Gorj al PSD, Mihai Weber a criticat dur decizia lui Cîțu.

Mihai Weber, deputatul PSD, afirmă că toți copiii sunt mințiți de acest Guvern și nu poate înțelege cum o lege votată de întreg Parlamentul și chiar promulgată de Klaus Iohannis, este acum ”blocată” de Florin Cîțu.  ”Au fost doar promisiuni”, mai spune acesta.

Weber mai spune că la un moment dat se discutase să fie acordată această majorare și să fie dublate alocațiile copiilor în cinci tranșe egale, însă, Guvernul a transmis că nu are fondurile necesare, deși acest lucru, cităm: ”nu este adevărat”. De asemenea, acesta susține că chiar dacă se anunță că în 2022 va avea loc majorarea alocațiilor, adevărul este altul, fiind vorba doar despre o indexare de 20%, procentul real al creșterii sumei pentru copii este, de fapt, de un procent, maxim două.

Weber dă vina pe incompetența actualilor guvernanți care doar promit și nimic nu se concretizează.

Conform legii aflate in camera decizionala, pe masa deputatilor, urmatoarea majorare a alocatiilor ar trebui sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2022.

In cazul in care proiectul de lege va intampina opozitie in Parlament, Guvernul condus de Florin Citu va adopta o Ordonanta de Urgenta care sa reglementeze amanarea cresterii esalonate a alocatiilor, decisa anterior de Guvernul Orban, din care Florin Citu facea parte in calitate de ministru de Finante.

Articole similare

Back to top button