CulturaSliderUltima ora

Avanpremieră Cazul Tudor Vladimirescu

 

Spectacolul unic dedicat lui Tudor Vladimirescu va fi în sfârșit pus în scenă. Avanpremiera va avea loc duminică, începând cu ora 21:30 și va dura aproximativ două ore. Încă două avanpremiere vor fi jucate luni și marți, iar miercuri, când se împlinesc 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu, se va desfășura marea premieră.

Spectatorii trebuie să se îmbrace gros, întrucât totul se va desfășura pe timp de seară, pe Insulița de pe Jiu. De asemenea, doritorii trebuie să aibă la ei dovada vaccinării, ori un test PCR negativ, sau dovada prezenței anticorpilor Covid-19. Înainte de toate acestea, însă, este nevoie de o rezervare atât telefonică la numărul 0736 647 432 sau pe www.tomtix.ro. Intrarea este gratuită.

O manifestare de o asemenea anvergură nu a mai avut loc până acum în Gorj, iar întreaga poveste va fi pusă în scenă de  peste 60 de oameni. Evenimentul este conceput de regizorul Gavril Pinte, iar scenografia aparține Roxanei Ionescu . Coregrafia aparține Mălinei Andrei.

Numărul maxim de spectatori va fi 250. Însă, cei care nu pot participa în aceste 4 zile trebuie să știe că evenimentul va mai fi organizat și în alte zile pe tot parcursul verii.

În spectacol va fi integrat și Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului dar și o trupa de rock Bucium, ce a compus mai multe melodii special pentru evenimentul de la Târgu Jiu. Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Doina Gorjului spune că dansatorii și-au dedicat timpul pentru Cazul Tudor Vladimirescu și nu vor putea participa la alte evenimente pe care Ansamblul le are în această perioadă.

„Cazul Tudor Vladimirescu” va fi un spectacol organizat de Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu în parteneriat cu mai multe instituții locale și județene, printre care Salvamont, Școala Populara de Arte sau Hidroelectrica.

Articole similare

Back to top button