ActualitatePoliticaSliderUltima ora

Marii angajatori din Gorj nu știu de Fondul de Tranziție Justă!

Fondul de Tranziție Justă este deja un subiect discutat și analizat de o bună perioadă de timp. Consiliul Județean coordonează tot ce înseamnă acești bani europeni, iar vicepreședintele Dorin Tașcău a declarat de nenumărate ori că au avut loc ședințe și întâlniri cu operatorii economici care își desfășoară activitatea pe teritoiul județului Gorj. Totuși, se pare că lucrurile stau puțin diferit.

Deputatul USR, Radu Miruță, spune că deși de mai bine de un an se lucrează la Planul pentru o Tranziție Justă, consultarea cu reprezentanții societăților comerciale din Gorj nu a fost făcută așa cum trebuie. Mai multe persoane ar fi venit la cabinetul său pentru a se interesa de Fondul de Tranziție Justă.

Mai mult, marii angajatori din Gorj habar nu aveau despre această posibilitate. Miruță spune că a notificat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, iar acesta ar fi invitat primii 6 angajatori din județul Gorj la discuții. În urma întâlnirii, s-a constatat că cei mai mari investitori nu știu despre posibilitatea dezvoltării afacerilor prin Fondul de Tranziție Justă.

Miruță spune că este mai bine să tragă un semnal de alarmă în acest moment decât să ne trezim că banii europeni vor trece pe lângă județul Gorj fără ca nimic să se întâmple.

Dacă firmele din Gorj nu primesc destule informații de la Consiliul Județean, se pot duce direct la minister să primească răspunsurile dorite. Este important de știut că proiectele pot fi depuse în continuare.

Așadar, deși Consiliul Județean s-a lăudat cu Grupurile de Lucru din care fac parte și angajatorii gorjeni, se pare că cei din urmă au fost selectați după criterii știute doar de conducerea județului, iar principalii investitori au fost lăsați la o parte.

Planul Teritorial pentru o Tranziție Justă a fost deja trimis la Minister, iar oficialii locali „speră” să fie aprobat cu cât mai puține observații și recomandări.

 

Articole similare

Back to top button