ActualitateSliderUltima ora

Când va fi gata parcarea inedită din Rovinari

O parcare inedită va fi construită la Rovinari. Este vorba despre o parcare prevăzută cu panouri fotovoltaice. Datorită acestor panouri va putea fi produsă energie electrică și chiar va putea fi alimentat iluminatul public.

Gabriel Crăc, administratorul public al Primăriei Rovinari, spune că prin această parcare se va putea economisi energie electrică și va fi un lucru benefic pentru cetățeni.

Această construcție inedită va beneficia și de o stație de încărcare a vehiculelor electrice și va fi prevăzută cu un stand cu biciclete și trotinete electrice. Toate echipamentele vor putea fi utilizate gratuit de către rovinăreni și nu numai.

Astăzi au început lucrările, iar Siminel Scornea, cel care monitorizează lucrările de la parcarea care va fi realizată, spune că locuitorii orașului sunt încântați de această investiție și chiar au venit să urmărească tot procesul de realizare.

Această investiție se ridică la peste 50.000 de euro, acest proiect inedit fiindu unul foarte important, care reprezintă viitorul, chiar dacă vorbim de un oraș mai mic.

Prin folosirea panourilor fotovoltaice, energia solară este gratuită si inepuizabila, iar energia solara se va transforma în energie electrica.

De asemenea, aceste parcări au un rol foarte important deoarece contribuie la protejarea mediului inconjurator și reprezintă o optiune demna de luat in calcul atunci cand vine vorba de a face un pas spre viitor, optand, astfel, pentru energie verde.

Articole similare

Back to top button