ActualitateSliderUltima ora

Vaccinul, cadou de 1 Iunie

Cum astăzi 1 Iunie este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului, autoritățile județene din Gorj s-au hotărât să le ofere în dar posibilitatea de vaccinare fără programare. Astfel, în incinta mall-ului din municipiul Târgu Jiu, Direcția de Sănătate Publică împreună cu Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar Județean Gorj au organizat un maraton de vaccinare destinat tinerilor care au împlinit vârsta minimă de 16 ani.

Doritorii au completat cu ceva timp în urmă o cerere către diriginți cu acordul părinților, iar astăzi s-au prezentat la centru pentru a li se administra serul.

Conform Prefectului de Gorj, Corneliu Răducan-Morega, maratonul de vaccinare organizat astăzi pare a fi un real succes, iar oficialul anunță că astfel de campanii vor mai urma, unele și în localitățile din județ.

Tinerii prezenți la centru susțin că au venit să se imunizeze fie pentru a fi cât mai liberi, fie să fie în pas cu prietenii ori la îndrumarea părinților și profesorilor.

Tinerii s-au prezentat la centru alături de părinți care la rândul lor au optat deja pentru imunizare, considerând că vaccinul este singura șansă de a reveni la normalitate.

Centrul funcționează astăzi până la închiderea spațiului comercial, astfel că doritorii au suficient timp pentru a primi doza de ser.

În ceea ce privește rapelul, în cazul în care nu sunt în localitate în acel moment, trebuie știut faptul că li se poate administra a doua doză la orice centru de vaccinare din țară cu dovada care să ateste că li s-a administrat prima doză.

Articole similare

Back to top button