ActualitateSliderUltima ora

Abator amendat

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinară din Gorj au aplicat o sancțiune unui abator din județul Gorj pentru că au fost încălcate normele sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor la producerea, prelucrarea, punerea pe piaţă sau comercializarea produselor alimentare.

În urma acestor nereguli a fost aplicată o sancțiune de 12.000 de lei.

De asemenea, o altă amendă de 6.000 de lei a fost aplicată proprietarului unui mijloc auto, pentru transportul animalelor cu un mijloc de transport neautorizat sanitar-veterinar.

În ultima săptămână au avut loc 63 de controale care au constat în:

  • inspecții planificate în baza Programului Strategic și a Programului de Supraveghere și Control pentru anul 2021, în scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare și a răspândirii pestei porcine africane și a altor boli zoonotice (influența aviară înalt patogenă);
  • supravegherea şi controlul unităţilor care procesează, depozitează şi valorifică alimente de origine animală și non-animală;
  • prevenirea și limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19, sub aspectul verificării modului de respectare a normelor de igienă și siguranță alimentară.

O parte din aceste controale a fost efectuată de echipe mixte (I.P.J., I.J.J. Gorj);

Inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat verificările în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate în Albeni, Bălănești, Bălești, Bumbești-Jiu, Crasna, Drăguțești, Licurici, Logrești, Motru, Novaci, Peștișani, Prigoria, Runcu, Săcelu, Schela, Scoarța, Târgu-Jiu, Telești, Turburea, Turcinești, Țânțăreni și Țicleni, în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor.

Articole similare

Back to top button