ActualitateSliderSocialUltima ora

Un singur caz nou de îmbolnăvire

 

Până astăzi, 28 mai 2021, pe teritoriul țării noastre, au fost confirmate peste 1.077.161 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, din care 1.037.729 au fost declarați pacienți vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, de la ultima raportare, astăzi au fost înregistrate 321 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

Iar în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 85 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Totodată la nivelul județului nostru, Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis faptul că dintr-un total de 437 teste efectuate, doar un singur test a avut rezultat pozitiv.

De asemenea, județul Gorj se prezintă cu cel mai mic indice de incidență, acesta fiind de 0.11 .

Vorbind de media națională, incidența, , raportat de populația României, conform datelor INS, la nivel național este de 0.41.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.659. Dintre acestea, 459 sunt internate la ATI.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 587 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 690 la linia TELVERDE , deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Numărul dozelor de vaccin administrate în țara noastră de la începutul pandemiei și până în prezent a depășit pragul de 6,9 milioane.

Aceste date se pot modifica, de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică.

Articole similare

Back to top button