ActualitateSliderSocial

Vârsta de pensionare crește?!

Varsta de pensionare creste?! Este o intrebare la care nu avem un raspuns concret nici pana acum si asta pentru ca reprezentantii Guvernului nu au dat deocamdată o hotarare si mereu cand sunt intrebati, unii zic da, va creste.., iar altii zic…nu. Ce se va intampla ramane de vazut pe parcurs, poate, dupa ce se decid acestia.

Ludovic Orban a declarat miercuri că s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare și a stagiului de cotizare, însă nu s-a luat o decizie.

Toate aceste aspecte figurează pe lista de angajamente trimise la Bruxelles pentru Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Deși fac parte de la același partid, se pare că nu știu unii de alții, iar deciziile nu au fost bine explicate, căci, ministrul Muncii, Raluca Turcan, negase marți că s-ar purta astfel de discuții.

„Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit”, a spus Raluca Turcan.

După toate aceste discuții și presupuneri venite chiar din partea guvernanților, astăzi, și vicepremierul Dan Barna a dat o declarație privind o nouă lege a pensiilor.

Barna spune că o nouă lege a pensiilor se află în lucru la Ministerul Muncii pentru că „actualul sistem nu poate să rămână sustenabil fără modificări”, în situația în care generația celor numiți „decreței” se îndreaptă spre vârsta de pensionare.
El a explicat că „speranţa de viaţă a crescut peste tot”.

Barna a mai spus că în România, este nevoie de o nouă lege a pensiilor tocmai pentru că şi aici s-au schimbat elementele demografice care erau valabile acum 10 sau 15 ani și a ținut să menționeze că nici el nu a spus că nu a spus că s-ar modifica vârsta de pensionare ci doar că, în momentul de faţă, este vorba despre o nouă lege a pensiilor.

De menționat este faptul că, Guvernul mai are și alte angajamente, cum ar fi înghețarea cheltuielilor de natură salarială la nivelul anului 2019, ceea ce se va traduce probabil în scăderea numărului de bugetari.

Toate bonusurile în sistemul de stat vor fi legate de performanță, se vor opera modificări în ceea ce priveste taxele pe proprietate și se va schimba și modul de taxare a transportului de mărfuri pe autostrăzi.

Cât despre ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare, dacă va crește sau nu, vom vedea după ce se va lua o hotărâre concretă, fără bâlbe și incertitudini.

 

Articole similare

Back to top button