ActualitateSliderSocial

Sărbătoare la grădiniță

A fost sarbatoare la o gradinita din municipiul Targu Jiu. Micutii au celebrat, in avans, ziua Copilului si s-au putut bucura de cantecele, poezii, dar si de povestioare recitate de doamnele educatoare care ii vegheau cu privirea blanda.

Deși Ziua Copilului se celebrează în fiecare an pe data de 1 iunie, la Grădinița cu Program Normal, nr. 20 din municipiul Târgu Jiu, cei mici au sărbătorit astăzi, în avans.

Aceștia s-au adunat în curtea grădiniței, au ascultat povești și cântecele recitate de Claudia Torop, directoarea Clubului Copiilor din Bumbești Jiu.

Toată această acțiune care le-a bucurat sufletul celor mici face parte din proiectul de la nivel național, intitulat ”Citește-mi 100 de povești!”

Elena Burci, directorul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 1 din Târgu Jiu, spune că prin acest eveniment dedicat copiilor, persoane importante de la nivelul instituțiilor din oras, au putut face cunoștiință cu cei mici și chiar au avut ocazia să le citească o poveste.

Și Claudia Torop, directoarea Clubului Copiilor din Bumbești Jiu le-a felicitat pe educatoare pentru această inițiativă.

Cei mici au recitat și poezii și au fost încântați de acest eveniment care a avut loc la grădiniță. Se poate vedea bucuria pe chipul celor mici și se poate simți glasul ușor timid, atunci când recită poezioare.

Prin acest proiect, copiii au putut avea oportunitatea de a participa la ateliere de lectură şi de a-şi dezvolta atenţia, vocabularul, imaginaţia şi mai ales motivaţia pentru învăţare. Programul contribuie, aşadar, în mod direct, la dezvoltarea literaţiei şi a unor obiceiuri de lectură care favorizează procesul de învăţare şi de alfabetizare funcţională.

Articole similare

Back to top button