ActualitateSliderUltima ora

”Este un an foarte greu”

Daca pana acum spectacolele realizate de Orchestra Lyra Gorjului, erau sustinute financiar și de Scoala Populara de Arte din Targu Jiu, in acest an situatia va sta altfel, spune managerul institutiei Alexandru Ciprian Bratu, și asta pentru că nu există fonduri suficiente pentru a susține spectacolele orchestrei. Consiliul Județean, în fiecare an, a virat o sumă de bani, sumă din care se vor desfășura evenimentele organizate de Școala Populara de Arte din Targu Jiu, și nu numai.

Din păcate, situația financiară apărută și din cauza pandemiei de coronavirus, în această perioadă nu le va permite reprezentanților instituției să susțină evenimentele din mai și iunie ale Orchestrei Lyra Gorjului.

Cel care a tras un semnal de alarmă privind finanțarea evenimentelor susținute de Orchestră a fost chiar dirijorul și pianistul Florin Berculescu care a scris, în urmă cu câteva zile,  pe pagina sa de facebook că ”orchestra își încetează finanțarea mizerabilă, oricum, după doar 4 concerte, în acest an, sub pandemie, deoarece fondurile de subzistență alocate acestei orchestre se dau la grămadă Școlii Populare de Arta din Târgu – Jiu, fără o autonomie a cheltuirii lor.”

Acesta a avut un atac dur privind instituția, considerând că ”aceste fonduri au fost redistribuite după criterii strict administrative, neținând cont de actul de cultură necesar mai ales după atâta pauză, de către conducerea Școlii Populare, pentru a acoperi alte necesități, importante și ele, înțeleg, dar nu pentru acelea pentru care au fost atribuite.”, a mai adăugat acesta pe facebook.

Tocmai de aceea, Alexandru Bratu, managerul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, a ținut să menționeze faptul că cel mai probabil va putea oferi un ajutor financiar acestora tocmai în toamnă.

De asemenea, din cauza situației grele financiare pe care o traversează Școala Populară de Arte din Târgu Jiu, este posibil ca nici Festivalul de Folk care trebuia să aibă loc în această vară, să fie programat pentru perioada de toamnă sau din păcate să fie programat chiar pentru anul viitor.

Managerul instituției mai spune că cei care îi susțin sunt cursanții, deși cifrele de școlarizare au scăzut dramatic din cauza perioadei de pandemie de coronavirus în care ne aflăm.

Cu toate că Școala Populară de Arte din Târgu Jiu nu va putea susține acest eveniment, joi va avea loc primul spectacol, iar cei care vor ajuta pentru organizarea sa sunt reprezentanții conducerii Muzeului Național „Constantin Brâncuși”  chiar în data de 27 mai.

Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al instituției. „Avem onoarea și bucuria să vă invităm la evenimentul ce va avea loc joi, 27 mai, ora 19,00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Următorul spectacol se va desfășura cu ajutorul donațiilor făcute de societatea civilă, mai exact parlamentari, politicienii și mai multe fundații.

Articole similare

Back to top button