ActualitateSliderUltima ora

Spirite încinse la Sala Maură

O dezbatere de proporții a avut loc astăzi la nivelul prefecturii din Târgu Jiu. În cadrul acesteia, pe lângă liderii de sindicat din minerit au participat și directoratul Complexului Energetic Oltenia, parlamentarii de Gorj, prefectul de Gorj, dar și câțiva reprezentanți ai protestatarilor.

Astfel, în jurul orelor 11 când ședința urma să aibă loc, spiritele în Piața Prefecturii păreau că se încing, protestatariidevenind mai agresivi în acuze.

Dacă până în prezent la protestele obișnuite participau doar minerii, astăzi i-au susținut în lupta pentru dreptate copiii și familia.

Când ceasul a bătut ora 11, parlamentarii, oficialii și liderii de sindicat s-au îndreptat spre Sala Maură din cadrul Prefecturii Gorj.

Marii absenți au fost însă parlamentarii PSD de Gorj, lipsa lor fiind subliniată în cadrul dezbaterii de către liderii de sindicat.

Subiecte importante au fost dezbătute în cadrul întrunirii. Liderii de sindicat au adresat întrebări oficialilor și și-au exprimat nemulțumirile. Parlamentarii și-au expus și ei punctele de vedere, ba mai mult au cerut explicații persoanelor abilitate, mai exact reprezentanților de la Casa de Pensii prezenți la întâlnire pentru a lămuri astfel situația.

Dezbaterea fără culoare politică, în care ar fi trebuit ca binele minerilor să primeze s-a transformat însă într-o dispută între partidele aflate la guvernare.

Deși dezbaterea a durat în jur de două ore, o soluție pentru a rezolva problema minerilor protestatari nu a fost găsită. Parlamentarii nu au ajuns la un punct comun, iar în ceea ce privește introducerea reducerii vârstei de pensionare pe ordinea de zi nu se știe încă dacă va fi cerută de oficiali.

Articole similare

Back to top button