ActualitateSliderUltima ora

Se pregătește Festivalul Tarafurilor

Vara lui 2020 a anulat cea mai mare parte a evenimentelor tradiționale. Festivalurile de cântec și joc nu au mai adus bucuria pe chipul iubitorilor de astfel de spectacole, însă anul acesta manifestările în aer liber ar putea reveni. Relaxarea restricțiilor dar și scăderea numărului de cazuri de infectare i-a determinat pe organizatorii de evenimente să se gândească din timp la toate detaliile pentru festivalurile din această vară.

Este și cazul sărbătorilor din Tismana. Asociația „La Tismana într-o grădină” pregătește Festivalul de Tarafuri „Geacu Cătăroiu”, aflat la a treia ediție. De această dată se vrea aducerea unor tarafuri și din alte țări precum Serbia sau Bulgaria, astfel încât întreaga sărbătoare să fie o bucurie la nivel multi-cultural.

Invitații sunt totuși încă reticenți din pricina pandemiei. Aceștia așteaptă încă măsurile ulterioare privind relaxarea restricțiilor și apoi se gândesc la o participare. Și organizarea festivalului depinde tot de relaxarea promisă de autorități. Dacă totul va decurge conform planurilor, în iulie ar putea avea loc evenimentul.

Festivalul de muzică tradiţională „Geagu Cătăroiu” de la Tismana îşi propune să reînvie muzica lăutărească, veche, atât de apreciată odinioară.Festivalul de muzică lăutărească „Geagu Cătăroiu” se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale care folosesc în interpretare instrumente tradiționale și respectă tradiția și autenticitatea cântecului și portului popular și va avea o singura secțiune, cea de tarafuri.

Articole similare

Back to top button