ActualitateSliderSocial

Rânca, plină de gropi

Gropile și denivelările apărute după ce s-a topit zăpada le dau bătăi de cap turiștilor care vin să viziteze stațiunea montană Rânca, dar și Transalpina. O reală problemă este și pentru investitorii ale căror afaceri sunt puse pericol și asta pentru că turiștii evită să traverseze tronsonul de drum prin stațiunea montană Rânca, pentru că există un risc major să-și distrugă mașinile sau chiar să-și pună viața în pericol.

Constantin Pănescu, șeful Asociației Cabanierilor din Rânca, susține că autoritățile trebuie să intervină de urgență pentru a putea remedia această problemă pentru că în fiecare an, după ce se topește zăpada, apare aceeași situație.Gropile, denivelările și noroaiele crează o imagine care îi întâmpină pe turiști, încă de la intrarea în stațiunea montană Rânca.

Această situație este una din ce în ce mai grea și pun în pericol și afacerile invstitoriilor pentru că turiștii se feresc, în această perioadă, să se cazeze la Rânca.

Constantin Pănescu mai spune că din patru în patru ani, politicienii promit că se vor ocupa de reabilitarea drumurilor din Rânca, dar și de investiții care să atragă cât mai mulți turiști, însă toate aceste discuții rămân la stadiul de promisiuni.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județulu Gorj, spune că a avut mai multe discuții cu Directorul de la Drumuri Naționale și i s-a comunicat că este în plan reabilitarea drumului de la 1 iunie.

Statiunea Montana Ranca sta de veghe la capatul celui mai inalt drum de la noi din tara, Transalpina. Situata la altitudinea de 1650 m, statinea ofera turstilor ocazia ca acestia sa se relaxeze vara departe de caldura oraselor aglomerate; iarna, statiunea se trasforma intr-o reala statiune turistica de iarna, cu patru partii de ski, incarcate de zapada.

Articole similare

Back to top button