ActualitateSliderUltima ora

27 de câini uciși și aruncați în râpă

Scene înfiorătoare au ieșit la iveală în zona Câmpului Neag. Poze cu mai multe cadavre de câini au apărut pe rețelele de socializare, iar poliția s-a sesizat, demarând o anchetă.

Inițial Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a fost cel care s-a ocupat de caz. Potrivit oamenilor legii, există suspiciunea că acești câini au fost uciși și apoi transportați în locul des vizitat de turiști.

Ulterior cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din Gorj, întrucât zona în care au fost găsite cadavrele se află pe teritoriul județului nostru. IPJ Gorj a transmis conform primelor cercetări că un număr de 8 câini maturi și 19 pui au fost găsiți în zona Câmpușel, Parcul Național Retezat, uciși și abandonați în saci de plastic.

Cadavrele au fost transportate la DSVSA Gorj pentru efectuarea necropsiilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere cu intenție, fără drept, a animalelor.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a transmis că sacii în care se află câinii uciși au ajuns la laboratorul instituției, însă rezultatul necropsiei va fi finalizat abia săptămâna viitoare. Totuși, patrupedele prezentau urme de violență, însă cauza exactă a decesului va fi stabilită ulterior.

Nu este primul caz de cruzime asupra necuvântătoarelor de pe raza județului nostru. În iulie anul trecut 4 câini fără stăpân au fost găsiți morți într-un șanț de la marginea unei păduri din comuna Bălănești.

Dacă vor fi găsiți, făptașii riscă între 3 luni și un an de închisoare, sau o amendă penală .

Articole similare

Back to top button