ActualitateSliderUltima ora

Elevii donează sânge

Nevoia de sânge continuă în România. În fiecare secundă, cineva, undeva, are nevoie de sânge, poate fi un copil, un părinte, un prieten sau poate chiar un coleg. Cu o singură donare de sânge se pot salva două vieți.

La asta s-au gândit și elevii din clasele terminale de la Colegiul Național „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești care s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu pentru a dona.

Conform Calinei Căluțoiu, directorul Centrului, această acțiune de donare de sânge a elevilor de la Colegiul din Cărbunești nu este prima de acest fel, fiind deja o tradiție. Mai mult aceasta a ținut să facă apel către toți cetățenii cu grupa B pozitiv și B3 Rh negativ, să vină să doneze.

Elevii au fost extrem de încântați și s-au prezentat la Centrul de Transfuzii cu un singur gând: prin gestul lor, mai multe vieți pot fi salvate.

Tinerii au fost îndrumați să vină să doneze sânge atât de profesori și asistenți școlari, cât și de părinți.

Donarea de sânge prezintă numeroase beneficii printre care: analize gratuite, împrospătarea sângelui, întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer.

Articole similare

Back to top button