ActualitateSliderSocial

CJ nu a acoperit cofinanțările!

Bugetul județului este subiect de dispută atât la nivelul administrațiilor publice, cât și la nivel politic. Majoritatea primarilor gorjeni s-au declarat nemulțumiți de banii primiți de la Consiliul Județean pentru anul 2021, iar liberalii au susținut că social-democrații au primit sume mult mai mari. Se pare însă că  și cei din urmă sunt profund nemulțumiți, în ciuda faptului că președintele Consiliului Județean este tot din PSD. Trei primari gorjeni susțin că ar putea rămâne cu lucrările nefinalizate din pricina lipsei de fonduri.

Cosmin Popescu a afirmat  într-o conferință de presă că prioritare au fost cofinanțările pentru proiectele pe fonduri europene aflate în desfășurare.

Totuși, câțiva edili îl contrazic. La Slivilești, Sorin Bucurescu susține că nu a primit nici jumătate din cât ar fi avut nevoie, cu toate că s-ar fi știut la nivel județean că localitatea are nevoie de bani pentru asigurarea cofinanțărilor. Bucurescu a fost și protagonistul unui clip electoral în campania lui Ion Iordache și speră că lipsa fondurilor alocate comunei nu este o răzbunare a partidului din care face parte.

Lipsa banilor de la Consiliul Județean pune în pericol la Slivilești asfaltarea unor drumuri, iar mai marii județului știau de cele  peste 5 miliarde de lei vechi necesari pentru cofinanțare. Și o grădiniță dar și cula din Slivilești depind de banii alocați de Consiliul Județean.

Situația banilor pentru cofinanțări este similară și la Negomir. Tudor Oiță spune că este nevoit să se descurce singur pentru finalizarea proiectelor aflate în desfășurare. Și aici Consiliul Județean a alocat o sumă foarte mică, insuficientă pentru asigurarea cofinanțărilor.

Oiță spune că „a pus de o parte” bani pentru asigurarea unor cofinanțări tocmai pentru că se aștepta la acest lucru. Edlil declară că  timp de doi ani de la alegeri nimeni nu mai bagă în seamă primarii.

La Negomir depind de cofinanțare proiecte în valoare de câteva zeci de milioane de lei. Este vorba despre alimentarea cu apă și canalizare în 7 sate care se ridică la 20 de milioane, 5 poduri, dar și iluminatul public pe fondul de mediu care în prezent este executat în proporție de 30%.  Mai mult, se lucrează și la proiecte privind asfaltarea unor drumuri prin compania Națională de  Investiții și rețeaua de gaze.

Nici comuna Bolboși nu a primit prea mulți bani de la Consiliul Județean. Viorel Rotaru spune că a primit mai mulți bani față de alte primării, însă insuficienți pentru ceea ce și-a propus. Proiectul privind rețeaua de gaze ar fi cel mai important, alături de asfaltarea mai multor drumuri din comună.

Așadar toți cei 3 primari social-democrați sunt nemulțumiți de banii primiți de la Consiliul Județean, tot social-democrat. Cu toate că declarațiile prevăd ca fiind prioritară asigurarea cofinanțării, se pare că localitățile au fost pierdute din vedere la împărțirea banilor pe 2021.

Articole similare

Back to top button