ActualitateSliderSocial

Anunțul IPJ Gorj pentru șoferi

Meteorologii au emis un cod galben de ploi puternice, valabil din această după-amiază până vineri dimineață, pentru vestul, sud-vestul țării și zona de munte. În partea centrală a României va fi cod galben de instabilitate atmosferică.

Așadar, și județul Gorj se află sub atenționare de cod galben până vineri dimineață.

De aceea, având în vedere precipitațiile anunțate sub formă de ploi în perioada următoare, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj recomandă conducătorilor auto să conducă prudent, să fie atenți, având în vedere că pe carosabil ud, spațiul de frânare crește substantial.

Reprezentanții IPJ Gorj le mai transmite șoferilor gorjeni că nu trebuie să frâneze brusc și nici să efectueze depășiri riscante.

Reprezentanții IPJ GORJ le recomandă și pietonilor să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Avertizarea Cod galben este în vigoare miercuri de la ora 17.00 până vineri la ora 11.00 și anunță ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali.

Vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp.

 

Articole similare

Back to top button