ActualitateSliderUltima ora

Adolescenții așteptați la vaccin

Adolescenții gorjeni sunt așteptați să se vaccineze la data de 1 iunie pentru a putea avea o vacanță fără griji și fără teama că vor fi predispuși riscului infectării cu coronavirus. Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj, spune că datorită succesului campaniei de vaccinare fără programare care s-a desfășurat în weekend-ul trecut în municipiul Târgu Jiu, au în vedere organizarea de Ziua Internațională a Copilului a unei acțiuni de imunizare dedicate elevilor care îndeplinesc condițiile necesare vaccinării. Tinerii se pot vaccina fără programare în punctele care urmează să fie stabilite în municipiul Târgu Jiu.

Prefectul județului spune că în urma discuțiilor pe care o să le aibă cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj o să se stabilească cu ce ser o să fie vaccinați adolescenții.

Acesta consideră că tinerii vor fi receptivi și vor veni într-un număr cât mai mare să se imunizeze.

Chiar dacă virusul nu îi afectează grav pe cei tineri, Corneliu Răducan susține că aceștia pot să-l transmită persoanelor vulnerabile, astfel că este nevoie să își protejeze familiile și pe cei dragi.

De asemenea, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, cu sprijinul directorilor de licee se vor întocmi listele cu elevii doritori, cât și cu acordul părinților.

Articole similare

Back to top button