ActualitateSliderUltima ora

Vorbe multe, bani puțini

Se cunoaște deja situația bugetului Consiliului Județean, conducerea plângându-se de fiecare data că nu sunt bani. Și primarii sunt în asentiment, însă dacă cei liberali aruncă vina pe Cosmin Popescu, cei social-democrați înghit în sec. Promisiunile privind asfaltarea drumurilor sunt deja vechi, așa că astăzi s-a ieșit în față cu investiții în domeniul sanitar.  Dacă s-a reușit semnarea unor contracte pentru reabilitarea unor secții, din păcate, multe proiecte vor rămâne la nivel de declarații în conferințe de presă întrucât nu sunt bani pentru ele și se așteaptă rectificări bugetare.

Pentru trei secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost deja semnate contractele în valoare totală de 3 milioane de lei. Este vorba despre Medicală I, Neonatologie și Gastroenterologie. Rămâne de văzut însă și când vor demara lucrările, dar și când se vor finaliza. Pe de altă parte, Consiliul Județean spune că își dorește și reabilitarea și modernizarea blocului operator obstetrică-ginecologie de la Spitalul 700, însă nici proiectul tehnic nu a fost conceput încă pentru a se stabili valoarea investiției. Abia după aceea se poate organiza licitația, așadar sala de nașteri mai are de așteptat.

Tot pe domeniul sanitar, Consiliul vrea să reabiliteze și unitatea medicală de la Dobrița, însă aici proiectul chiar va rămâne doar la nivel de vorbe, cel puțin deocamdată. Pentru Spitalul de Pneumofiziologie Tudor Vladimirescu s-ar vrea, printre altele, introducerea unor sisteme de supraveghere video, de detectare a incendiului dar și amenajarea grupurilor sanitare.

Deși declară că proiectele vor demara în 2021, autoritățile se bazează pe o eventuală rectificare bugetară, întrucât se plâng în continuare de lipsa fondurilor. În ceea ce privește infrastructura, nu ne putem aștepta la prea multe utilaje în acest an.

Consiliul Județean îți propune reabilitarea a 200 de drumuri în cei 4 ani de mandat. Totuși, își asigură declarațiile în caz de eșec prin pasarea mingii în terenul Guvernului care nu alocă bani.

Și pentru „seceta” din domeniul asistenței sociale Consiliul Județean dă vina tot pe actuala Guvernare. Banii pentru anul 2021 ar fi mult mai puțini față de anul 2020 când știm deja că au fost întâmpinate probleme, însă tot în rectificarea bugetară își pun speranța mai-marii județului.

Articole similare

Back to top button