ActualitateSliderSocial

Sute de cazuri de violență în familie

Nu a trecut nici măcar jumătate de an de când ne aflăm în 2021, timp în care au circulat zeci de titluri in presa ce au descris cazuri grave de violență în familie. La nivelul județului Gorj, Inspectoratul Județean de Poliție a transmis că de la începutul anului și până în prezent au fost raportate nu mai puțin de 271 de cazuri de violență în familie.

Fie că a fost vorba de soțul care și-a bătut copiii sau soția, au existat cazuri în care și părinții au fost bătuți grav de proprii copii.

Chiar în urmă cu două zile, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112 de o femeie care a relatat faptul că sora sa a fost agresată fizic de fiul său.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, la fața locului a reieșit faptul că în timp ce o femeie de 41 de ani, se afla la un imobil de pe raza municipiului, unde locuiește în chirie, împreună cu fiul său de 18 ani, a fost lovită de acesta, cu palmele, în zona feței și strânsă de gât.

Persoana vătămată s-a deplasat la sediul poliției unde a depus plângere scrisă, însă nu a solicitat ambulanța pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violență în familie, s-a întocmit formularul de evaluare a riscului situației și a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile împotriva tânărului.

Situația este una din ce în ce mai alarmantă în toată țara, căci, violența în familie nu încetează să apară în fiecare județ din România.

Dacă ne raportăm la cele mai grave incidente care au avut loc de la începutul anului și până acum în România, putem observa că una dintre cele mai mari tragedii a fost cea de la Sibiu când un bărbat si-a omorat concubina cu 20 de lovituri de cutit dupa ce intre cei doi a izbucnit o cearta din cauza geloziei chiar de Ziua Indragostitilor.

Barbatul a declarat ca in timpul scandalului femeia l-a lovit cu un ibric in cap, apoi ar fi venit spre el cu un cutit, iar el l-a intors spre ea si a injunghiat-o de mai multe ori.

Inculpatul banuia ca victima il insala cu un alt barbat.

De asemenea, un barbat de 58 de ani din Arad si-a ucis sotia cu barda in luna martie, pe fondul unor neintelegeri mai vechi. Dupa ce si-a dat seama ca femeia a murit si a realizat gravitatea faptei, a sunat la 112 sa se auto-denunte.

Din păcate lista poate continua cu sute de cazuri de acest fel. Psihologii susțin că numeroasele certuri conjugale au dus la crime atroce, iar perioada de carantina impusa din cauza pandemiei de COVID-19 nu a facut decat sa sporeasca numarul sesizarilor privind violenta in familie.

Rata criminalitatii a scazut in perioada in care Romania a fost in carantina, dar violenta domestica a fost o exceptie, potrivit statisticilor Politiei Romane. Mai exact, au fost inregistrate cu 2,3% mai multe sesizari din partea femeilor care au reclamat ca au fost agresate de partenerii de viata, sau ca acestia ii agreseaza pe copii.

Articole similare

Back to top button