ActualitateSliderSocial

Focar de infecție lângă Spitalul 700

În apropierea Spitalului 700 din municipiul Târgu Jiu, se află o fostă centrală termică abandonată de zeci de ani, care, în prezent, a devenit un focar de infecție.

De-a lungul timpului, acolo și-au găsit adăpost oamenii străzii.

Fără ferestre și uși, centrala ține loc de toaletă publică, dovadă fiind mirosul pe care nu poți să nu-l simți când treci pe acolo. Din nefericire, imobilul se află la câțiva pași de un loc de joacă amenajat de Primăria orașului de puțin timp.

Unul dintre consilierii locali PSD a ridicat această problemă în consiliul Local și așteaptă ca autoritățile să ia măsuri. Luis Popa este și directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, spune că nu este prima dată când a ridicat această problemă, dar, până acum, nu au fost luate măsuri concrete.

Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu, spune că știe de această situație și, la fel ca centrala de lângă Spitalul 700, mai sunt abandonate și altele care vor fi scoase din nou la licitație. Spunem din nou pentru că, edilul orașului a declarat că au mai fost luate aceste măsuri și în trecut, însă nimeni nu a vrut să participe.

Acum, acesta speră ca în scurt timp cineva să preia spațiile abandonate și să dea naștere unor investiții importante pentru municipiul Târgu Jiu.

Romanescu a declarat că locul de joacă pentru copii a fost mutat dintre blocurile din cartier,  lângă fosta centrală termică pentru ca locuitorii din zonă să nu se mai plângă de zgomotele făcute de cei mici atunci când aceștia se jucau.

Astfel de centrale termice abandonate reprezintă adevărate focare de infecție. Acestea, cu timpul, au devenit gropi de gunoi care sunt periculoase atât pentru mediu pentru că deșeurile nu sunt selectate decât rareori, și nu există instalații care să elimine gazele nocive produse de gunoi.

Din păcate, autoritățile locale iau măsuri uneori când este prea tâțrziu, iar spațiile care altădată erau centrale termice, vor trebui să fie demolate și nu vor mai putea fi folosite pentru a se realiza noi investiții.

Articole similare

Back to top button