ActualitateSliderUltima ora

Scade numărul amenzilor

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în perioada 7 – 9 mai în România, zilnic peste 3.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 800.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Pandemia generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2 a avut un impact major la nivel național, însă situația pare că se îndreaptă pe drumul cel bun. În prezent peste 1.066.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate pe teritoriul României. Numărul cazurilor noi și al deceselor se află într-o ușoară scădere, iar măsurile și restricțiile impuse se pare că au devenit prioritare pentru români, date fiind și numeroasele sancțiuni aplicate.

La nivelul județului Gorj, în weekend 230 de sancțiuni au fost înregistrate ca urmare a nerespectării măsurilor de purtare a măștilor de protecție, în valoare totală de 44.000 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a transmis că în ultimele 24 de ore au fost desfășurate 10 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 258 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

„În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate peste 1.300 de persoane și 94 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. ” susține Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în spațiul public, în funcție de restricțiile prevăzute în municipiu Târgu-Jiu și orașele sau comunele din județul Gorj.

Forțele de ordine vor desfășura permanent activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Articole similare

Back to top button