ActualitateSliderUltima ora

Platforme speciale pentru colectarea hainelor vechi

Știm cu toții că în municipiul Târgu Jiu, colectarea și reciclarea sunt două capitole care le dau bătăi de cap autorităților. Aproape oriunde mergem, sau oriunde ne îndreptăm privirea, dăm de munți de peturi, cartoane și tot felul de deșeuri care poluează și distrug natura.

Pentru a rezolva această problema, sau cel puțin pentru a diminua această indiferență a celor care aruncă deșeurile oriunde le convine, consilierii PSD vor să creeze o platformă unde pot fi aduse hainele ce nu mai sunt purtate. Acestea vor fi triate și vor avea două direcții: fie vor fi donate familiilor nevoiașe, fie vor fi duse la incinerator.

Astfel de pubele care colectează haine există și în prezent în municipiul Târgu Jiu, însă sunt ignorate de localnicii din municipiu.

Avantajul acestui proiect ar fi dublu: hainele care nu mai pot fi folosite vor fi selectate, curățate și donate familiilor nevoiașe, iar restul, vor fi duse la incinerator.

În prezent, se urmărește crearea a zece platforme pentru reciclarea hainelor care nu mai sunt folosite, în diferite locuri ale municipiului Târgu Jiu.

Luis Popa, consilierul local PSD, spune că urmărește să realizez acest obiectiv pentru că a observat astfel de platform în mai multe zone ale țării. Ca să se materializeze, proiectul mai are nevoie și de avizul Consiliului Local, iar dacă acest proiect va fi aprobat, Târgu Jiul va scăpa de problema deșeurilor aruncate la întâmplare.

Cei care vor duce hainele în acest centru nu vor plăti niciun leu. Investiţia ar costa aproximativ 400 de mii de lei.

Pentru moment, cei care aruncă gunoaiele la voia întâmplării sunt greu de prins și de amendat.

Proiectul nu implică sume semnificative pentru punerea în practică.

https://youtu.be/KKIZltUbCG0

Articole similare

Back to top button