ActualitateSliderUltima ora

Pandemia, barieră între „iubirile” din penitenciar

Pandemia a creat situații neplăcute între persoanele care sunt private de nopți întregi de iubire, de cafeaua de dimineață, de cine romantice sau normalitatea unui cuplu.

Cei incarcerați în Penitenciarul din Târgu-Jiu nu au prea avut parte de vizite conjugale din cauza numeroaselor condiții greu de îndeplinit de jumătățile lor.

Mai exact pentru a se aproba o solicitare la vizita conjugală este nevoie de rezultatul analizei tip RT-PCR pentru COVID 19 și al testului rapid de detecție al antiagentului SARS-COV-2 sau adeverință doveditoare de vaccinare din partea vizitatorilor.

Având în vedere situația financiară din timpurile pe care le trăiesc nu toți îndrăgostiții își permit să pună la dispoziția penitenciarului cele necesare pentru a putea petrece câteva clipe alături de persoana iubită.

De asemenea, deținuții care pot avea parte de acest privilegiu trebuie să participe activ la programe educaționale, de asistență psihologică și socială, să fie condamnați definitiv și repartizați într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, totodată să nu se afle în cursul de judecată în calitate de inculpat, să nu fii fost sancționați disciplinar pe o perioadă de 6 luni .

De la începutul anului 2021 și până în prezent la penitenciarul din Târgu-Jiu au avut loc doar 13 vizite, de câte 3 ore fiecare.

Trebuie luat în considerare faptul că indiferent de vârstă, deținuții sunt oameni ca toți ceilalți cu mai puține valori morale sau chiar mai multe și au nevoie de afecțiune, atenție și vorbe bune.

După terminarea vizitei intime, persoana incarcerată rămâne separată de restul colectivității timp de 14 zile.

 

Articole similare

Back to top button