ActualitateSliderUltima ora

O nouă campanie de donare

Sângele este o parte esenţială şi vitală a corpului uman, o avuţie pe care fiecare dintre noi o deţinem, fără să conştientizăm cât este de importantă. Şi asta până la un moment, când o persoană dragă are nevoie de sânge pentru a fi salvată – abia atunci realizăm adevarata valoare a gestului de a dona sânge.

Romania este pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte donarea de sânge. Statisticile arată că doar 1,7% dintre români se află pe lista donatorilor, în comparaţie cu alte state europene: Danemarca – 10%; Anglia – 9%; Olanda – 8%; Germania – 5,5%; Franta – 6%; Italia Sud – 4%; Italia Nord – 3%; Ungaria – 4,2%.

La nivelul judeţului Gorj numărul donatorilor este unul extrem de scăzut, iar cererea este destul de mare, tocmai de aceea Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu organizează o serie de campanii de donare.

În această perioadă se derulează Campania “Dăruieşte o picătură de viaţă. Donează sânge!” în colaborare cu cel mai mare centru comercial din Târgu Jiu. Astfel, donatorii se pot prezenta la centrul din oraş, iar în urma donării, pe lângă drepturile obişnuite vor beneficia şi de un abonament de telemedicină valabil 3 luni.

Campania este valabilă până pe 30 iunie 2021 sau până la epuizarea celor 400 de abonamente medicale.

Donarea de sânge are numeroase beneficii. Astfel, după donare, sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, iar riscul de paralizie şi accident vascular se reduce cu 30%.

Articole similare

Back to top button