ActualitateSliderUltima ora

Angajator din Motru sancționat de ITM

În perioada 26-29 aprilie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 17 controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

Ca urmare a neregulilor constatate, inspectorii au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 126.000 de lei. În cadrul controalelor au fost trasate și 29 de măsuri în vederea intrării în legalitate.

Inspectorii de muncă au depistat de asemenea patru cazuri de muncă nedeclarată în cadrul unei societăți comerciale din Municipiul Motru.

Alți șapte angajatori au fost verificați în cadrul unei campanii naționale inițiată de Inspecția Muncii, privind respectarea prevederilor legale de securitate și sănătate în muncă. Au fost depistate câteva încălcări ale legii, astfel că inspectorii de muncă au aplicat mai multe amenzi.

Verificarea respectării de către angajatori a măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2 rămâne în continuare un obiectiv important pentru Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii ITM Gorj vor desfășura în continuare acțiuni de verificare a respectării normelor legale de muncă.

Articole similare

Back to top button