ActualitateSliderUltima ora

Proiect pentru restituirea terenurilor forestiere

O problemă majoră care are deja ani de zile o reprezintă restituirea terenurilor forestiere. Primarii unor localități sunt nevoiți să plătească bani grei pentru daune cominatorii pe zile întârziere, fiind în imposibilitatea de a aplica hotărârile judecătorești.

Conform Codului Silvic, toată pădurea din România se află în domeniul public al statului. Din această cauză sute de hotărâri judecătorești rămase definitive nu pot fi puse în aplicare. Trecerea din domeniul public în domeniul privat se face în prezent printr-un procedeu dificil ce implică mai multe instituții.

Asupra acestei probleme senatorul Cristinel Rujan spune că s-a aplecat încă de pe vremea când ocupa scaunul de Prefect, iar acum din postura de parlamentar pregătește un act normativ care să ușureze procedura restituirii terenurilor.

Rujan spune că proiectul este consultat de mai mulți specialiști în constituționalism pentru a nu fi întâmpinate probleme cu viitoarea lege. Procedura este minuțioasă și necesită o atenție sporită.

Senatorul declară că și Prefectura trebuie să se implice în astfel de probleme legate de fondul funciar, pe lângă punerea în aplicare cu rigoare a codului administrativ.

Articole similare

Back to top button