ActualitateSliderUltima ora

Al doilea Paște în Pandemie

Românii sărbătoresc în 2021 al doilea Paște în pandemie. Anul trecut întreaga țară se afla în stare de urgență iar slujbele erau permise fără participarea enoriașilor. Parohiile au fost nevoite să se adapteze vremurilor și au transmis slujba online. Credincioșii au stat în case și au asistat la Înviere fie din fața televizorului fie de pe tableta sau telefon.

La miezul nopții mulți au ieșit pe balcon și au cântat Hristos a Înviat cu lumânări aprinse și cu gândul la vremuri mai bune. Lumina Sfântă le-a fost adusă acasă de voluntari, iar întreaga creștinătate a sperat ca următoarea sărbătoare să fie în alte condiții.

Rugăciunile le-au fost ascultate. Anul acesta vor putea participa la slujbă în Biserică la fel ca altădată. Deși în România este instituită carantina de noapte, în seara Învierii restricțiile sunt ridicate, așadar nicio declarație pe propria răspundere nu-i va putea opri să meargă îl lăcașele de cult.

Totuși, siguranța și prevenția sunt mai importante, așadar la masa de duminică nu se vor strânge toți prietenii, iar creștinii vor sărbători în familie, dar cu gândul la cei dragi. Unii dintre ei ar fi vrut să își viziteze copiii plecați departe, însă au ales să rămână acasă și de această dată.

Românii plecați se întorc acasă anul acesta pentru a fi alături de cei dragi, întrucât Paștele este un bun prilej pentru ca familiile să se reunească.

Ptrecerile sunt în continuare interzise, așadar la masă se va așeza un grup restrâns. Românii însă își mențin optimismul și continuă să spere la vremuri mai bune.

Învierea Domnului este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății. Reprezintă fundamentul pentru toți creștinii și practic temelia bisericii pe care o cunoaștem astăzi. Paștele este sărbătorit în prima duminică de după prima Lună plină post echinocțiu de primăvară.

Articole similare

Back to top button